De Top 5 visualisaties die ik graag wil zien!

Het is toch balen dat ik geen geweldige datavisualist ben. Sterker, ik bak er heel weinig van. Ik heb toegang tot de allermooiste visualisatie en dashboard tools nu in de markt, alleen ik mis het talent om er echt iets moois van te maken.

Plotten, graphen, 3-Den, flowen, ik kan er van alles bij ‘voorstellen’, maar ‘niet maken’. Ik ben technisch niet voldoende onderlegd, mis de kennis om op de juiste knoppen te drukken en ontbreek het geduld (of tijd) om die juiste (open) data sources te vinden.

Ik ben wel nieuwsgierig, sterker ik heb een top 5 van dingen die ik heel graag een keer gevisualiseerd wil zien. Niet op een lullige manier die ik ook kan, maar op een spectaculaire, coole wijze! Al deze onderwerpen horen overigens een beetje bij wie ik ben en wat mijn interesses zijn.

Wie weet dat ik nu een aantal mensen spontaan enthousiast maak deze visualisaties te maken. Eeuwig respect en hulde van mijn kant is de beloning!

Top 5!

5. studieschuldDe relatie tussen studie en gerealiseerd inkomen over de afgelopen 25 jaar en een verwachting 10 jaar vooruit. Erg handig voor studenten, geeft inzicht in de ontwikkeling van werkgelegenheid en is input voor prachtig stukje toekomstig onderwijsbeleid.

4. De ontwikkeling van nieuwe sporten uitgedrukt in het aantal actieve beroepsoefenaars en antwoord gevend op de vraag; welke sporten groeide uit tot ‘echte volksporten’  en welke sporten ‘kwamen en gingen’. Dit over een periode van 30 jaar. Dit moet een mooi stukje sporthistorie opleveren en inzicht geven in wat ging er goed en wat ging er fout.

3. De revival van de LangspeelPlaat, back to the future analyse. Een visualisatie van de toekomst. ‘Hoe lang duurt het nog, en wat betekent dit voor download MP3 omzet, voordat de Langspeelplaat de markt weer domineert’. Iets zegt mij namelijk dat dit gaat gebeuren. Fascineert mij.

2. De waarde van een CEO. Er is altijd gedonder over de hoogte van het salaris van een CEO. Zelden wordt transparant gemaakt hoeveel waarde een CEO toevoegt. Ofwel, tijd voor een ‘relatie tussen salarisniveau ontwikkeling top 250 global companies versus nieuw gecreëerde nieuwe waarde in de tijd dat de betreffende CEO in driver seat zat’. Voor iedereen leuk.

2897695-een-vector-illustratie-van-een-gekko-ontspannen-in-een-hangmat-houden-van-een-koud-drankje1. De relatie tussen (veranderend) klimaat en productiviteit. Hoe groot zijn de extremen. Is er een verandering meetbaar of een periode van afgelopen 25 jaar? Kunnen we productiviteit veranderingen voorspellen gebaseerd op veronderstelde klimaatveranderingen. Ofwel, als ik nu naar Mexico verhuis, wordt mijn life-balance beter, blijft deze hetzelfde, of kan ik die hangmat beter in de verhuisdoos laten zitten?

Over pieterdekok

Trotse pa, Ondernemer, Registeraccountant, Founder partner bij Coney, data liefhebber, spreker, blogger, voormalig Tuacc.com aanjager, mee-denker, klankbord.
Dit bericht werd geplaatst in Data visualisatie, Predictive Analytics en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie